Přihlašování se přestěhovalo

Proč se přihlašování stěhuje? 

Přesunuli jsme přihlašování na novou doménu https://login.seznam.cz/, aby uživatelé mohli služby společnosti Seznam.cz používat se svým Seznam účtem pohodlně, bez nutnosti se opakovaně přihlašovat. Jde o plánovanou a bezpečnou změnu. 

Co to pro vás znamená 

Ve většině případů se přihlášení nezmění a proběhne stejně jako doposud. Moderní prohlížeče a správci hesel (password managery) dokážou novou a starou přihlašovací stránku správně propojit a heslo doplní i na nové doméně. 

Pokud by se tak nestalo, zobrazí se vám boxík s možností přejít na původní adresu přihlášení, kde máte heslo uložené. 

Jak postupovat, když se vám údaje nedoplní 

  1. Klikněte na odkaz „Přejít a přihlásit se“
  1. Budete přesměrováni na původní adresu login.szn.cz, kde má váš prohlížeč nebo password manager stále uložené přihlašovací údaje. 
  1. Přihlaste se stejně jako doposud. 
  1. Po úspěšném přihlášení vás systém automaticky přesměruje zpět a budete přihlášeni. 

Tip: Po tomto kroku si heslo uložte i pro novou adresu (doménu), aby vám ho prohlížeč nabídl při příštím přihlášení. 

Zapomenuté heslo 

Pokud si heslo nepamatujete ani ho nemáte uložené v žádném zařízení, použijte odkaz „Zapomenuté heslo?“ na přihlašovací stránce. Obnovení hesla proběhne rovnou na nové doméně, kde si nové heslo můžete uložit. 

Časté dotazy

Musím si vytvořit nový účet?

 Ne, nemusíte. Mění se pouze adresa, na které se přihlašujete, vaše data zůstávají beze změny. 

Ztratím svá data nebo nastavení?

Ne, neztratíte. Přesun se týká pouze přihlašovací stránky, ne vašich dat.

Proč se mi uložené heslo nedoplní automaticky?

Prohlížeče a správci hesel (password managery) ukládají hesla ve vazbě na konkrétní doménu. Pokud prohlížeč souvislost mezi starou a novou doménou nerozpozná sám, stačí se přes novou doménu přihlásit ručně a heslo do prohlížeče/správce hesel uložit.

Je bezpečné kliknout na „Přejít a přihlásit se"?

Ano, odkaz vede na oficiální doménu login.szn.cz, kterou jste používali doteď.  

Co když používám mobilní aplikaci?

V tomto případě je rovněž nutné se přihlásit a heslo si uložit pro novou doménu.

Mám nastavené dvoufázové ověření (2FA) – bude fungovat?

Ano, vaše dvoufázové ověření bude fungovat jako doposud.